Jodapro på Nordens største e-helsemøte

Det er ikke bare i Norge at interessen for e-helse og velferdsteknologi er stor. En rekke store konferanser i Norden fokuserer på hvordan teknologi kan gi store muligheter og også utfordringer i helsevesenet.  

Den 17.-19. mai gikk Nordens ledende e-helsemøte, Vitalis, av stabelen i Gøteborg. Daglig leder i Jodapro, Kristil Erla Håland, har jobbet mye med å få folk til å jobbe sammen og å ta i bruk nye metoder, teknologi og produkter. Hun har delt noen tanker med oss i etterkant av konferansen. 

Håland er daglig leder i Jodapro AS. Jodapro leverer videoløsning for prehospitale tjenester. Hun er også gründer og daglig leder i Jodacare, som er en digital løsning for samhandling. Løsningen er i bruk i kommuner i hele Norge.

– Det var stor interesse for muligheten for å kunne jobbe med frie hender samtidig som man får assistanse fra en spesialist eller andre med mer erfaring. Både ansatte på sykehus, i ambulansetjenesten, ved sykehjem og fra hjemmesykepleien ville vite mer om hvordan Jodapro kunne hjelpe dem i arbeidet.

– Erfaringer viser at prisen på innovasjoner først nå er akseptabel, og at flere tør å ta i bruk ny teknologi etter hvert som de tekniske utfordringene blir mindre. Hodekameraene fra Jodapro er i bruk i mange ambulanser i Norge, og stadig flere i den kommunale hjemmesykepleien bruker kameraløsningen som gir dem mulighet til å utføre avansert sårbehandling hjemme hos pasient med hjelp fra sårspesialister på sykehuset.

– Store selskaper som leverer ulike e-helse løsninger ser at det å jobbe sammen med mindre selskaper gir god merverdi både for begge parter. Det viktigste er likevel verdien for sluttkunden; hvem er det vi utvikler disse løsningene for? Er det for kommunen som skal spare penger, eller er det med tanke på ledere som vil gå foran som gode innovatører? Er det viktigst at jobben skal være lett å utføre? Eller kanskje er det viktigste at Grete på 78 skal slippe å reise til sykehuset annenhver uke for sårbehandling? Diskusjonene var mange og viktige, både under selve e-helsemøtet i Gøteborg og i etterkant. Dette ga Jodapro en fin anledning til å diskutere hva som skal til for løfte pasientens stemme og ikke minst gi pasienten muligheten til å få rett og rask behandling.

Du kan se programmet på årets konferanse her (tidspunktet for konferansen har passert).

Vil du vite mer om Jodapro? Se mer via linken eller ta kontakt med Siw Anita Sletten hos Serit Eltele på siw.anita.sletten@eltele.serit.no.

Siw Anita Sletten

Siw Anita Sletten

Siw Anita er utdannet sykepleier og har god kjennskap til behov og utfordringer i helse- og omsorgstjenesten. Hennes erfaringer og møter med helsetjenestene er svært verdifull; hun forstår «språket, frustrasjonen og behovet» i helsesektoren. I jobben som fagrådgiver hos Serit Eltele hjelper hun kommuner med innføring og drift av velferdsteknologi.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Har du betraktninger, erfaringer og kunnskap du vil dele i bloggen vår? Ta gjerne kontakt med oss:)