Der gikk startskuddet!

Som første kommune i Troms- og Finnmark, tar nå Alta kommune i bruk den digitale samhandlingstavlen IKOS fra Sensio.

IKOS gir oversikt og støtte for pasientsikkerhet, gode pasientforløp, flyt og samhandling i overgangene, effektivitet og tjenesteforbedring. Ikke minst er økt pasientsikkerhet et viktig poeng. Serit Eltele er med i implementeringen og i opplæringen av ansatte i Alta kommune, og håper på å kunne gi brukerne den prosess-støtten de trenger underveis. 

«Det er mye som skal klaffe når man skal implementere en ny måte å levere tjenester på, og det meste handler om alt annet en selve teknologien». Lene Eirin Dahler, Evondos

At det er mye som skal klaffe vil helt klart også være tilfellet for de to avdelingene som nå implementerer IKOS. Denne uka var det oppstartsmøte. Å implementere og ta i bruk IKOS er tidkrevende, da betyr det mye at det er konsensus; et samsvar mellom meninger og holdninger blant ledere, systemadministratorer og superbrukere. De ansatte i Alta kommune tror på at dette er et godt verktøy, og de har tro på at dette skal de få til! Teamet i Serit Eltele følger med underveis og ønsker å være en god sparringspartner, samtidig som vi vil holde leserne våre oppdaterte. At Alta kommune nå tar i bruk samhandlingstavlen, tror vi vil gi erfaringer som absolutt er verdt å dele, særlig med institusjoner som har behov for å systematisere en arbeidshverdag med oppfølging av pasienter.

Har du lyst å lese litt om IKOS så kan du gjøre det her: https://sensio.no/ikos

 
 
Siw Anita Sletten

Siw Anita Sletten

Siw Anita er utdannet sykepleier og har god kjennskap til behov og utfordringer i helse- og omsorgstjenesten. Hennes erfaringer og møter med helsetjenestene er svært verdifull; hun forstår «språket, frustrasjonen og behovet» i helsesektoren. I jobben som fagrådgiver hos Serit Eltele hjelper hun kommuner med innføring og drift av velferdsteknologi.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vil du dele erfaringer, betraktninger og kunnskap med oss?

Vårt mål er å dele og formidle kunnskap knyttet til bruk av velferdsteknologiske løsninger; erfaringer, utfordringer og suksesshistorier. Har du erfaringer eller betrakninger som du ønsker å dele? Ta gjerne kontakt med oss i redaksjonen på e-post. Vi vil gjerne høre fra deg! Tips oss også gjerne om aktuelle webinarer og kurs.

Har du betraktninger, erfaringer og kunnskap du vil dele i bloggen vår? Ta gjerne kontakt med oss:)