Digitalt visuelt tilsyn på 30 sekunder

Med et Sensio DropIn kamera ville vi teste ut hvordan man kan gjøre et visuelt digitalt tilsyn. Tiden det tok fra vi hadde logget oss inn, til vi hadde gjort det digitale tilsynet var på knappe 30 sekunder. Og som du ser ut fra filmen, uten å forstyrre Siw Anita i arbeidet. 

I SINTEF sin rapport: Digitale tilsyn – erfaringer fra smart omsorg i Bergen,  kommer det frem at det kan være både flere gode gevinster for digitale tilsyn. I Bergen testet de det ut på hjemmeboende og der så de at det var mulig å heve kvalitet på tjenesten, samtidig som det ga økt trygghet for ansattte, brukere og pårørende. De samme erfaringene satt Økernhjemmet igjen med da de tok i bruk digitale tilsyn, spesielt da koronasmitten kom innenfor veggende deres. 

Fleksibel tidsbruk for de ansatte kommer frem som gevinst både hos de hjemmeboende og på instutisjon. Ansatte fikk i større grad muligheten til å hjelpe hverandre, og pasientene fikk hjelp når behovet faktisk var der, ikke ut fra planlagte tilsyn ut fra ressurshensyn.

Har du betraktninger, erfaringer og kunnskap du vil dele i bloggen vår? Ta gjerne kontakt med oss:)

© 2021 e-velferd.no | Formidler kunnskap om velferdsteknologi | velferd@eltele.serit.no